måndag 16 juli 2012

Hemmaplansturister

Idag var det första riktiga semesterdagen för både min sambo och mig. För att inte ha några planer för dagen så kan den ändå summeras bra. Vi har turistat på hemmaplan här i Karlstad.

Vi tog båtbussen från Café Slusswakten till Residenset. En sträcka som absolut hade gått fortare att gå, men det är himla trevligt att åka med den där båten. Billigt också. Funkar med busskortet. 16 spänn alltså. Inne i stan flanerade vi runt lite. Käkade lunch på Vero som har öppnat efter sin om-/utbyggnad. Lika god mat som tidigare. Nytt koncept där man sätter ihop sin egen rätt. Bra men lite rörigt. På hemvägen mellanlandade vi på Café Slusswakten. Glass och dricka. Kaffe fick det bli hemma.

Båtbussmöte i Pråmkanalens sluss

5 kommentarer:

  1. Att turista på hemmaplan är aldrig fel. Faktum är at ofta finns det massor att se och upptäcka. Det är ju så, att där "bara bor man" och har inte en aning om vad som finns att se...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så är det. Och man undrar vad alla turister egentligen tittar på.

      Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Perfekt! Det finns fortfarande en massa sevardheter i hemmatrakten som jag annu inte hunnit med!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så är det verkligen Pia. Kanske är det också så att man upptäcker mer och mer även hemma just för att man blir äldre och ser saker på ett annat sätt.

      Radera